Nieuws uit de groepen

De nieuwtjes, foto's en actualiteiten uit de groep(en) ontvangen de ouders dagelijks of een paar keer per week op Parro.
Om u toch een indruk te geven wat wij op school zoal doen, vertelt hieronder elke maand een andere groep waar ze mee bezig zijn geweest.

 

De afgelopen periode heeft groep 1-2B gewerkt aan het thema Sinterklaas. Alle hoeken waren aangepast aan het thema: de huishoek werd een pietenhuis, in de bouwhoeken werden pietenhuizen en een stal voor Ozosnel gebouwd, in de kleihoek werden er pepernoten gemaakt, die we tijdens de rekenles moesten tellen. Er waren taal- en rekenactiviteiten zoals stempelen, rijmen, tellen en sorteren.

 

               1-2B nr1.jpg (40 KB)           1-2B nr2.jpg (32 KB)   

 

In het pietenhuis werden alle namen van de kinderen in het grote boek van Sinterklaas geschreven:

 

                      1-2B nr3.jpg (30 KB)          1-2B nr4.jpg (22 KB) 

 

            1-2B nr5.jpg (15 KB)          1-2B nr6.jpg (31 KB)

   

Tijdens de pietengym lagen er allemaal pakjes in een grote stoomboot. Deze pakjes moesten de pietjes gaan sorteren. Cijfers, letters, ronde, rechthoekige, en gekleurde pakjes moesten in de schoorsteen gestopt worden.

 

       1-2B nr7.jpg (28 KB)      1-2B nr8.jpg (25 KB)

 

Ook rommelpiet is een keertje langs geweest, gelukkig hadden we met zijn allen de klas snel weer netjes.

 

                   1-2B nr9.png (298 KB)

 

Op 5 december was het dan zover: Sinterklaas kwam naar school. De kinderen hadden een versje geleerd over een pietje, 2 dansjes en er werden natuurlijk veel liedjes gezongen. Tot slot mochten we nog op de foto met Sint en zijn pieten. Het was een mooie afsluiting van ons thema!

 

 

Groep 6 krijgt de komende periode "Blaasbende les" van Art4U. De kinderen leren een blaasinstrument te bespelen. Op dinsdag 23 januari 2024 is de grote uitvoering voor publiek

 

                                    6 nr1.jpg (33 KB)

 

Iedere week krijgen we les van een docent van Veldhoven danst. De klas leert een dans aan die ze op zaterdag 16 december in theater de Schalm mogen opvoeren.

 

           6 nr2 def.jpg (220 KB)

 

De afgelopen periode hebben de kinderen van gewerkt met verschillende creatieve materialen.

De eindresultaten mogen er zijn.

 

     6 nr3.jpg (32 KB)     6 nr4.jpg (45 KB)     6 nr5.jpg (43 KB)

 

 

De eerste weken in groep 8

We hebben een gezellige start gemaakt in groep 8. We zijn in de eerste weken bezig geweest met het wennen aan elkaar door middel van samenwerkingsspellen.

 

8 nr1.jpg (118 KB)    8 nr2.jpg (63 KB)   8 nr3.jpg (111 KB)

 

We hebben het verder vooral erg gezellig in groep 8. De kinderen genieten het meest van de verschillende gymlessen. We hebben onder andere een hele leuke les stoeispelen gehad. Tijdens deze les moesten de kinderen eerst proberen om een bal af te pakken van elkaar. Later hebben we echt gestoeid met elkaar. De kinderen vonden het erg leuk om eens lekker met elkaar te stoeien. We hebben ook uitgevonden dat als je de kast open doet er precies een leerling in past. Nu weten we in ieder geval dat iedereen goed mee doet met de gymles ;).....

 

8 nr4.jpg (68 KB)   8 nr5.jpg (48 KB)   8 nr6.jpg (67 KB)

 
Begin oktober was de Kinderboekenweek. Met de hele bovenbouw doen we mee aan de nationale voorleeswedstrijd. In totaal zijn er 8 leerlingen die strijden om het kampioenschap van groep 8.

Later deze week zijn de finales van groep 8 en de schoolfinale. De beste voorlezer van de hele school mag naar de Veldhovense ronde in de bibliotheek.

 

                                             8 nr7.jpg (74 KB)